Na starom mjestu s novim prijateljima – I. gimnazija u posjeti Prvoj gimnaziji Maribor

U sklopu projekta STEM na treću koji se od ove školske godine provodi u našoj školi, Prvoj gimnaziji Maribor i Češko-engleskoj gimnaziji, prof. kemije Snježana Liber, prof. biologije Maja Radić Mehmedbašić i pedagoginja Mateja Lončar boravile su od 23. do 25. listopada u Mariboru. Boravak je iskorišten za pomno planiranje i završne dogovore u vezi mobilnosti učenika i nastavnika koje će se ostvarivati u sklopu projekta. Što će naši učenici raditi, gdje će biti smješteni, što će naučiti, koje će lokacije posjetiti – samo su neka od brojnih pitanja kojima su se bavile naše nastavnice te njihove slovenske i češke kolegice. Dogovoren je i još jedan važan aspekt projekta o kojem je već bilo riječi u prethodnoj objavi – glasovanjem je izabran službeni logo projekta a pobjedu je odnio slovenski predstavnik Jan Levec.

                     

Nakon sati provedenih u sobi za sastanke, kako bi se dogovorili svi detalji u vezi s nadolazećim razmjenama, uslijedio je rad na terenu. U Gradskom parku Maribor i na Pohorju, nastavnice su zajedno s ostalim kolegama koristile najnovije uređaje i senzore za ispitivanje vode, određivale vrste lišajeva te su mjerile i bilježile podatke relevantne za projekt.

      

Zahvaljujemo našim domaćinima, Prvoj gimnaziji Maribor, na vrhunskoj organizaciji sastanka a našim partnerima iz Češke na odličnoj suradnji. Zahvaljujući svemu navedenom, sastanak je protekao u vrlo ugodnom i konstruktivnom tonu. Ne preostaje ništa drugo nego s veseljem najaviti nadolazeću mobilnost učenika i nastavnica u České Budějovice, koju s nestrpljenjem očekujemo!

 

O aktivnostima i tijeku projekta moći ćete više pročitati u narednim objavama,  a više o samom programu Erasmus + možete pročitati ovdje.