PODUZETNIŠTVO

 

Zahvaljujući našim brojnim projektima koje već godinama provodimo 1. gimnazija je stekla certifikat Poduzetničke škole o čemu svjedoči i natpis na ulazu škole.

U školskoj godini 2013./2014. proveli smo projekt „Škola poduzetničke konkurentnosti na tržištu rada za gimnazijalce“ koji je sufinanciran sredstvima Europske unije.  Grupa učenika je te godine uspješno prošla poduzetničku edukaciju, a nakon  projekta poduzetništvo je ponuđeno učenicima kao fakultativni predmet na kojem učenici stječu i razvijaju prezentacijske i organizacijske vještine, samostalno smišljaju i razvijaju projektne ideje, ali i preuzimaju menagerstvo u projektima koje provodimo svake godine (humanitarna akcija „Kap dobrote“, predstavljanje škole osmašima). Vrlo vrijedna je i suradnja koju ostvarujemo s velikim poduzećima u koja učenici odlaze na dvodnevnu praksu u okviru suradnje sa zakladom „Znanje na djelu“.

Poduzetništvo se održava jednom tjedno, ali kad se realiziraju veliki projekti „radno vrijeme“ naših mladih menagera je teško mjerljivo. Ovu fakultativnu nastavu mogu izabrati učenici drugih, trećih i četvrtih razreda.

 

Meri Matušan, prof. savjetnik