I. gimnazija osvojila posjet Europskom parlamentu u Strasbourgu

Povijesni uspjeh I. gimnazije

 

I. gimnazija osvojila posjet Europskom parlamentu u Strasbourgu U debatnom natjecanju koje se je održalo 8.6.2013.

Tim I. gimnazije sastavljen od Mie Ereš, Luke Naglića, Lucije Grubišić, Luke Marića i Rine Salamunić, a pod mentorstvom profesora Igora Lukića, ostvario je izvanredni rezultat te se je plasirao na europsko natjecanje u debati koje će se održati u studenom 2013. u Europskom parlamentu u Strasbourgu.

 

Time je I. gimnazija zasluženo dobila čast predstavljati Hrvatsku i sebe kao školu u najvažnijoj instituciji Europske unije u kojoj će se u studenom okupiti oko 600 učenika iz svih zemalja Unije. Nakon napornih priprema koje su uključivale detaljno upoznavanje s poviješću i strukturom Europske unije, njezinim politikama i strategijama djelovanja te proučavanja povijesti i rada Europskog parlamenta, trud naših učenika i mentora je bio prepoznat te je govor debatnog tima I. gimnazije o europskoj politici zaštite potrošača oborio s nogu ugledne članove žirija među kojima su sjedili i predstavnici ministarstava, Europske unije kao i novoizabrani hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu.

Zahvaljujući velikom trudu predstavnika naše škole tim od 24 učenika i 2 nastavnika posjetit će Europski parlament, a naša škola dobila je još jednu potvrdu svoje izvrsnosti te se ponovno uvrstila među najuglednije škole u Hrvatskoj.

O ovom debatnom natjecanju izišao je i članak u medijima.