Volonteri I. gimnazije se uspješno predstavili na Konferenciji Plavog telefona video projektom

U okviru Školskog programa prevencije ovisnosti, naša škola je jedna od tri srednje škole na području Zagreba i okolice koja je dobila priliku sudjelovati u projektu „Plavi u prevenciji ovisnosti“ udruge Plavi telefon.

Aktivnim sudjelovanjem na osam interaktivnih radionica tijekom drugog polugodišta 2012./13. god., članovi Volonterskog kluba I. gimnazije, imali su priliku unaprijediti svoja znanja i vještine vezane uz područje prevencije ovisnosti.

Neke od tema radionica se: životne vještine i zdravi stilovi života, donošenje odluka i odgovorno ponašanje, ovisnosti i posljedice ovisnosti, osnovne psihološke potrebe te vršnjačka pomoć.

Ovaj zanimljivi projekt također pruža podršku učenicima da sami osmisle projektne aktivnosti među vršnjacima u cilju preventivnog djelovanja na području rizičnog ponašanja mladih.

Volonteri Prve su napravili zanimljivi video uradak „Scooliraj se!“ kojim su kroz intervjue s:

  • poznatim osobama javnog života (Kristijan Ugrina – glumac, Mario Valentić – trener, Neda Parmač – pjevačica),
  • profesorima I. gimnazije (prof. Paštar, prof. Kršić i prof. Mandušić) te
  • učenicima naše škole

govorili o njegovanju zdravih životnih navika kao uspješnom načinu prevencije ovisničkog ponašanja.

Više o dobroj atmosferi s Konferencije možete čuti u petak 14.6.2013. iza 20.15 sati u emisiji urednice Višnje Biti „Ništa nevažno“, a video „Scooliraj se!“ uskoro pogledati na našim web stranicama.