Sudjelovanje naših nastavnika na tečaju

Prof. Opatić Sanuri, nastavnica engleskog jezika, te prof. Rašić, nastavnik biologije i kemije, sudjelovali su na stručnom usavršavanju Europass Teacher Academy u Firenci od 22. do 27. travnja u okviru Erasmus+ mobilnosti nastavnog osoblja. 

Prof. Opatić Sanuri pohađala je tečaj CLIL for Secondary Schools: Practical Activities for All Teachers na kojem je s nastavnicama iz Francuske, Češke, Njemačke, Portugala i Bugarske razvijala svoje nastavničke vještine kroz jezične aktivnosti u područjima umjetnosti, geografije, povijesti i znanosti, uz dodatni fokus na kulturne aspekte. Na tečaju se upoznala i s korisnim digitalnim alatima koji se mogu primijeniti u nastavni te se umrežila sa sudionicima tečaja preko eTwinning platforme.

Prof. Rašić sudjelovao je na tečaju Ecocentric Approach: Introducing Sustainability in Education zajedno s kolegama iz Portugala, Nizozemske, Francuske, Rumunjske i Cipra. Na tečaju je produbio svoja znanja o održivim metodama života i načinima kako ih implementirati u nastavne procese i školski život te je upoznao brojne kolege iz Europe i čuo njihove perspektive. Osim toga, podijelio je i brojne primjere dobre prakse održivosti kojima se Prva može pohvaliti!