Kap dobrote 2023.

Dane prije proljetnog odmora posvetili smo našoj tradicionalnoj humanitarnoj akciji Kap dobrote. Ovogodišnja krovna tema akcije su bila zanimanja te je svaki razred imao zadatak osmisliti ponudu unutar teme. Bilo je važno ponuditi nešto čime se mogu namaknuti humanitarna sredstva, ali i urediti dodijeljenu lokaciju u istom tonu. Razredi su se unaprijed reklamirali plakatima i kratkim videima putem društvenih mreža.  Na samom početku sajma imali su priliku još jednom pozvati goste na svoje štandove kroz razne performanse.

Svjedočili smo velikoj kreativnosti naših učenika u svim dijelovima Kapi dobrote. Uronili smo u svijet glumaca, odvjetnika, influencera, arhitekata, life coacheva, vrtlara, znanstvenika, arhitekata, cvjećara, OPGovaca, medicinara, sportaša, konobara, glazbenika, dizajnera, kozmetičara, frizera, turističkih djelatnika, umjetnika, policajaca, kuhara, mesara i slastičara.

Vidljivo je da smo imali priliku družiti se sa slavnima, srediti svoj izgled, najesti se finih slanih i slatkih stvari, dobiti niz savjeta za poboljšanje života, ali prije svega dobro se zabaviti. Rezultat je jače zajedništvo i još bolja atmosfera u školi, a sakupili smo čak 9820,00 eura (najviše ikad!).

U sklopu Kapi dobrote imali smo i Fun Shop na kojem se mogla kupiti odjeća s logom škole. Pokazalo se da su naše hudice tražena roba! Učenici iz naše zadruge Iz Prve ruke su također prodavali svoje proizvode.

Kroz čitavu akciju učenici poduzetnici su imali priliku pokazati svoje poduzetničke vještine vodeći jedan od razreda kroz proces osmišljavanja i realizacije svake faze humanitarne akcije.

Kap dobrote smo završili odličnim After Partyjem na kojem nam je gostovao Gordan Struić, bivši učenik, a ujedno sudionik prve Kapi dobrote (1994.te!) te su šlag na tortu stavili školski bendovi. Bila je ovo prava demonstracija timskog rada. Jedino tako i možemo popraviti svijet!

 

Meri Matušan