Umreženi izvan mreže i DiZel – novi projekti u šk. god. 2022./2023.

U školskoj godini 2022./2023. u školi su pokrenuti novi projekti koji su prepoznati i od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja koje je odlučilo financirati provođenje istih.

U kategoriji preventivnih programa Umreženi izvan mreže je izabran te financiran od strane Ministarstva u iznosu od 18 000 kuna, dok je projekt DiZel u kategoriji izvannastavnih aktivnosti  financiran s 10 000 kuna.

Umreženi izvan mreže je preventivni projekt škole čiji je opći cilj usmjeren medijskom opismenjavanju učenika, a to se planira postići kroz podizanje razine znanja o potencijalnim štetnim učincima prekomjernog korištenja interneta (specifično društvenih mreža) i mogućim virtualnim rizičnim ponašanjima te načinima sigurnog funkcioniranja u virtualnom okruženju. U planiranim projektnim aktivnostima sudjelovat će učenici, roditelji i nastavnici škole.

Projekt DiZel usmjeren je na razvoj digitalnih i zelenih vještina. Digitalne vještine na koje je projekt usmjeren su 3D projektiranje i 3D print, dok zelene vještine koje bi se razvijale i poticale odnose se na područje mode i dizajna (održiva moda). Projekt će se provoditi kroz nekoliko etapa, a planirane su različite aktivnosti za pojedine etape. Glavni rezultat projekta je povećanje razine znanja i razvoj digitalnih i zelenih vještina.