Međurazredno odbojkaško prvenstvo

Protekli mjesec je bio u znaku odbojke. Naime, u siječnju smo započeli odigravanje dugoočekivanog odbojkaškog prvenstva. Prijavilo se čak 46 ekipa!

Budući da smo igrali na manjim terenima ekipe su brojile po 4 igrača i trebale su biti mješovite po spolu. Utakmice su se igrale bez sudaca, a ekipe su sudile same i pridržavale se fair playa (uglavnom!).

Bilo je zaista puno napetih i uzbudljivih utakmica, odličnih napada, još boljih obrana, spašavanja nemogućih lopti. Neki favoriti su gubili, a neke nove ekipe su se nametnule. I pokazale da ni jednog protivnika ne treba shvatiti olako!

U četvrtfinale ušli su Jadranski bračići (4.d), Čupači gljiva (3.c), Bekaći (2.b), Lovrićeve smokvice (3.e), Bili tići (3.a), Demoni (4.f), Slay bračić (4.d) i Visokih 4 (3.b).

U polufinalu Demoni su pobijedili Čupače gljiva, a Visokih 4 Bile tiće.

Ove godine smo podijelili dvije bronce tako da se za treće mjesto nije igralo. Osvajači bronce – Čupači gljiva i Bili tići sasvim zasluženo su dobili medalje s obzirom na igru kroz cijelo prvenstvo.

A sama završnica bila je dramatična. U borbu za zlato ušli su Visokih 4 i Demoni. Pri velikoj prednosti Visokih 4 u samoj završnici susreta Demoni su pokazali što znači pristup “nema predaje”. Spasili su nekoliko meč lopti i na kraju slavili i okitili se zlatom.

Odlično je to što su igrali učenici svih generacija. I to ne bilo kako nego tako dobro da imamo garanciju da nema frke za našu odbojku!

Bravo za sve!

Meri Matušan, prof.