Psihologinje Prve sa studentima/icama psihologije HKS-a

Na poziv više asistentice i nositeljice kolegija Psihologija obrazovanja na Odjelu za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta (HKS) dr.sc. Barbare Balaž, u petak 27. 1. 2023. gostovale su psihologinje I. gimnazije, stručna suradnica – psihologinja Vlasta Lukačević, prof. i prof. Susanne Homan, nastavnica psihologije.

Povod susreta bilo je upoznavanje studenata i studentica 1. godine diplomskog studija psihologije s područjima rada psihologa u školi.

Tako je buduće psihologe i psihologinje najviše zanimalo čuti o  neposrednom, individualnom i grupnom radu sa srednjoškolcima,  o školskim preventivnim aktivnostima, provedbi istraživanja, brizi za mentalnom zdravlju mladih, izbornoj nastavi iz psihologije, novim načinima vrednovanja znanja i slično.

Studenti i studentice psihologije najavili su da je u pripremi manifestacija Noć psihologije HKS-a i pozvali srednjoškolce Prve gimnazije da je posjete.

                             

Sl. Psihologinje I. gimnazije  Vlasta Lukačević, prof. i Susanne Homan, prof. u razgovoru sa studentima i studenticama psihologije Hrvatskog katoličkog sveučilišta