I. gimnazija kao primjer uspješne suradnje u brizi za mentalno zdravlje mladih

U četvrtak 22. 12. 2022. ravnateljica Dunja Marušić Brezetić,  sudjelovala je ispred I. gimnazije na Okruglom stolu  u Gradskoj skupštini Grada Zagreba “Zajedno u zaštiti mentalnog zdravlja djece i mladih: Prikaz suradnje u gradu Zagrebu” te na svečanom prijemu u palači Dverce.

Program je organizirao Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i Centar za zdravlje mladih Doma zdravlja Zagreb – Istok, povodom studijske posjete izaslanstva Republike Sjeverne Makedonije.

Tom prigodom, I. gimnazija istaknuta je kao primjer uspješne suradnje odgojno – obrazovnih ustanova sa zdravstvenim ustanovama Grada Zagreba u brizi za mentalno zdravlje mladih.

U suradnji s Centrom za zdravlje mladih,  do sada je održano stručno predavanje za nastavnike/ice škole na temu prevencije samoozljeđivanja kod mladih, stručno predavanje za roditelje učenika svih razreda o izazovima odrastanja – kako prepoznati rizična ponašanja mladih te ciklus radionica za učenike/ice svih  prvih razreda o motivaciji pri učenju “Ne da mi se – zašto se ponekad teško motivirati i kako se pokrenuti?” , a za druge razrede na temu brige o sebi i slike o sebi u online svijetu “A kako sam ja i zašto je to važno?” i ” Insta, tik-tok, snap i ja”. Za učenike/ice izborne nastave iz psihologije organiziran je posjet Centru za zdravlje mladih i razgovor s psihologinjama Centra.

Na svečanom prijemu u palači Dverce nastupile su članice zbora I. gimnazije  i pod vodstvom pro. Kristine Vladušić izvele tradicionalne božićne skladbe “U to vrijeme godišta” i “Bijeli Božić”.

 

                                                                                                      

Sl.  Svečani prijem i nastup članica zbora I. gimnazije u palači Dverce