Tribina za roditelje – “Samopouzdani – sretniji i uspješniji?” – 10. listopada 2022. u sklopu obilježavanja Dana mentalnog zdravlja

Pozitivna slika o sebi važan je zaštitni čimbenik, čiji je razvoj važno potaknuti kod djece i mladih. Brojna istraživanja govore o tome kako se osobe s pozitivnom slikom o sebi i visokim samopoštovanjem lakše nose sa svakodnevnim izazovima, uvjerenije su u svoje sposobnosti i imaju manji rizik za razvijanje rizičnih ponašanja. Međutim, kako ništa nije jednostrano, tako postoje i istraživanja koja govore da visoko samopoštovanje može imati i negativne učinke.

Kako bi roditeljima pomogli da pronađu ravnotežu u izgradnji dječjeg samopoštovanja te ukazali na važnost razvijanja samopoštovanja, povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja i Europske godine mladih, Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom te Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade, organiziraju tribinu za roditelje pod nazivom “Samopouzdani – sretniji i uspješniji?”, koju možete pratiti online u ponedjeljak 10. listopada 2022., s početkom u 18 sati, putem službenog YouTube kanala NZZJZ-a “Dr. Andrija Štampar”.

O problemu odnosima unutar obitelji, njihovim posljedicama, kao i pozitivnim i negativnim utjecajima na djecu govorit će mr. Andreja Radić, dipl. socijalna radnica.

Za sudjelovanje se potrebno prijaviti na e-mail adresu: andreja.radic@stampar.hr