Kap dobrote 2021./2022.

U prvoj polovici svibnja proveli smo našu veliku humanitarnu akciju Kap dobrote. Polako se vraćamo prema uigranom načinu provođenja akcije koji je bio prekinut u uvjetima pandemije.

Sve je započelo zabavnim turnirom u pilasketu (basket s pilates loptom) na kojem je sudjelovalo 40 ekipa, a nastavilo se dvodnevnim sajmom koji je po prvi puta smješten na otvoreno – na sjeverni i južni plato škole.  Svaki razred je imao priliku pokazati kreativnost osmišljavajući ponudu za svoj štand. Krovna tema ovogodišnje akcije je bila „povratak u djetinjstvo“ pa smo svjedočili jednom šušuru oko škole na kojem su se našle razne igračke, igre iz djetinjstva, ples, kolo sreće, kreativne radionice i još svašta. Sviralo se i pjevalo i bilo je baš zabavno i veselo!

Sve smo zaokružili After Partyjem na kojem su nastupali Majstor i gosti, a koji je održan pod krošnjama našeg školskog igrališta. Za publiku smo tu postavili palete (u duhu našeg usmjerenja prema održivosti), a sve smo ukrasili lampicama tako da je bilo i romantično.

Fun Shop, pokrenut još prošle godine funkcionirao je i sada, tako da je u auli bilo moguće kupiti odjeću s logom škole.  Hoodice, majice i  donji dio trenirke s logom škole bili su vrlo tražena roba!

Vrijedan doprinos dala je i učenička zadruga Iz Prve ruke prodajom svojih proizvoda u vrijeme dvodnevnog sajma.

Kroz Kap dobrote učenici s poduzetništva su imali priliku pokazati svoje poduzetničke vještine postavši menadžeri u pojedinim razredima. Nekoliko tjedana prije Kapi dobrote su s razredima počeli osmišljavati ponudu za sajam, animirati ih za sudjelovanje u svim ostalim dijelovima Kapi dobrote, a u konačnici su itekako pridonijeli ukupno prikupljenim sredstvima ove godine. Nešto više od 42.000,00 kn pospremili smo u svoje fondove – Fond solidarnosti i Fond izvrsnosti putem kojih pomažemo i nagrađujemo naše učenike.

Još jedna Kap dobrote, još jedan razlog za ponos!

Meri Matušan, prof.