Volonteri Prve u najnovijem Vodiču za razvoj školske volonterske zajednice

U najnovijem izdanju Vodiča za razvoj školske volonterske zajednice za osnovne i srednje škole Volonterskog centra Zagreb iz srpnja 2021., Volonterski klub I. gimnazije prezentiran je među nekolicinom  prvih  i najuspješnijih školskih volonterskih klubova u Hrvatskoj.

Podsjetimo,  Volonterski klub I. gimnazije osnovan je na inicijativu učenika škole 2007., dobitnik je  brojnih priznanja i nagrada, a posebno Državne nagrade za razvoj  volontiranja  Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva. Postao je prepoznatljiv, zaštitni znak I. gimnazije.

Vodič za razvoj volonterske zajednice za osnovne i srednje škole rezultat je projekta Volonterskog centra Zagreb pod nazivom  Školska volonterska zajednica  i promovira model razvoja Školske volonterske zajednice.

Tekstom i slikom, u Vodiču su prikazane samo neke od brojnih volonterskih akcija u kojima su sudjelovali volonteri I. gimnazije poput volonterske inicijative “72 sata bez kompromisa”, prezentacije o volontiranju u OŠ Retkovec, obilježavanja Dana ružičastih majica i sl.

Uz kratki osvrt o radu Volonterskog kluba I. gimnazije školske psihologinja Vlaste Lukačević, koordinatorice rada Volonterskog klub, u Vodiču su objavljeni tekstovi naših volonterki Lane Mutić (2.e) i Ide Butković (1.a) o tome što ih motivira na volontiranje.

 

                    

              

Sl. 1.-4.Volonterski klub I. gimnazije u novom Vodiču za razvoj školske zajednice za osnovne i srednje škole