Prva novčana potpora za nastavak školovanja Zaklade I. gimnazije Akica

U utorak 31. kolovoza 2021. Upravni odbor Zaklade I. gimnazije Akica, temeljem održanog natječaja i uspješnog motivacijskog razgovora, donio je odluku o dodijeli  prve novčane potpore u obrazovne svrhe u vrijednosti 18.000 kuna maturantici 4.f razreda Korani Bugarinovski.

I. gimnazija je jedna od rijetkih škola koje imaju svoju zakladu.  Zaklada I. gimnazije Akica za pružanje novčane potpore nastavku školovanja učenika na početku studija, osnovana je 2020. zahvaljujući velikodušnosti i novčanoj donaciji gospođe Ivanke Canki. Više na:https://www.prva.hr/index.php/2020/12/03/zaklada-akica-u-medijima/

Maturantica Korana Bugarinovski  bila je odlična  i svestrana učenica I. gimnazije, predsjednica Vijeća učenika, članica  školske dramske skupine te voditeljica brojnih školskih priredbi i svečanosti. Uspješno je upisala željeni studij Anglistike i Portugalskoga jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Korana dolazi iz višečlane obitelji,  a vedrina i druželjubivost njezin su zaštitni znak, usprkos svemu što život zna donijeti.

Čestitke Korani, želimo joj puno sreće u daljnjem obrazovanju!