Završnica odbojkaškog prvenstva

28.1. 2020. došli smo do same završnice međurazrednog prvenstva u odbojci.

Sudionici završnice su naši stari znanci – 2.a, 2.e i 3.b koji su i lani bili u borbi za medalje. Iznimka je 2.d koji je ove godine po prvi puta došao do kraja turnira, i to u samo finale.

Već standardno prva utakmica bila je za treće mjesto. Tu su se susreli 2.e i 3.b.  Sjajna je to bila utakmica koja je ušla u neizvjesnost trećeg seta. Na kraju je slavila ekipa 2.e, ali obje ekipe zaslužuju respekt za pokazanu igru.

Za naslov prvaka odigrale su ekipe 2.a i 2.d. Teško je naći dovoljno dobre riječi za tu utakmicu. Jednostavno – predobro! Čestitke 2.a za obranu naslova prvaka, ali i 2.d koji je pružio žestoki otpor i zasluženo se okitio srebrom.

Iako su svi igrali na vrlo visokoj razini ipak su se, kao najbolji istaknuli Petra Predrijevac i Borna Zelić. To dvoje sjajnih mladih ljudi pokazalo je kako se individualna kvaliteta stavlja u službu uspjeha ekipe. Skromni, a fenomenalni!

Iako je odbojkaška igra u našoj školi prisutna posljednjih 25 godina i uvijek smo bili ponosni na kvalitetu igre, posljednjih godina s novim generacijama (osobito ovogodišnjom generacijom drugih razreda) letvica je podignuta vrlo, vrlo visoko.

Spoj znanja i požrtvovnosti koje smo mogli vidjeti na ovom turniru navodi na pomisao da ODBOJKA STANUJE U PRVOJ GIMNAZIJI!

 

Meri Matušan, prof.