BESPLATNI PROBNI ISPITI DRŽAVNE MATURE – 25. i 26. siječnja 2020.

Algebra grupa vodeće je hrvatsko i regionalno učilište koje je prisutno u više od 30 gradova diljem Republike Hrvatske. Unutar iste grupacije djeluje i Visoko učilište Algebra – visoka škola za primijenjeno računarstvo (www.racunarstvo.hr) odnosno stručna visokoškolska obrazovna institucija, koja je jedina obrazovna institucija na područja računarstva i IT-a u RH.

Algebra ujedno već 6 godina uspješno provodi i program priprema za polaganje ispita državne mature (www.drzavnamatura.hr) diljem Republike Hrvatske i BiH te svim učenicima završnih razreda srednje škole omogućuje da na vrijeme  procjene svoje znanje iz Matematike, Hrvatskog i Engleskog jezika, provedbom besplatnih probnih ispita. Probni ispiti pišu se u isto vrijeme u svim Algebrinim centrima po svim pravilima državne mature te tako maturanti dobivaju rezultat u odnosu na cijelu generaciju, a škole imaju mogućnost usporedbe rezultata svog rada  s rezultatima rada svih škola u Hrvatskoj.

BESPLATNI PROBNI ISPITI DRŽAVNE MATURE provode se u 8 gradova:

  • 25. siječnja 2020. u Splitu, Rijeci, Zadru,  Puli, Varaždinu, Osijeku i Šibeniku
  • 26. siječnja 2020. u Zagrebu

I to za sljedeće predmete:

  • Hrvatski jezik – osnovna i viša razina
  • Matematika – osnovna i viša razina
  • Engleski jezik – osnovna i viša razina

Učenici se na besplatne probne ispite mogu prijaviti na https://www.algebra.hr/drzavna-matura/kampanje/probni-ispiti-mature-2020/prijavi-se/  ili na http://bit.ly/probni-ispiti2020