Najava drugog posjeta Prvoj gimnaziji Maribor u sklopu projekta “STEM na kvadrat”

Profesorica kemije Snježana Liber i profesorica biologije Ivana Gambiroža će u razdoblju od 11. do 13. ožujka 2019. ponovno posjetiti Prvu gimnaziju Maribor u okviru projekta “STEM na kvadrat” kao dijela programa mobilnosti ERASMUS+ KA 1 (job shadowing).

Poput prethodnog posjeta mariborskoj I. gimnaziji, realiziranog u listopadu prošle godine, cilj predstojećeg posjeta također je razvijanje nastave iz STEM područja u našoj gimnaziji. Stoga će profesorice u navedenom razdoblju sudjelovati na okruglom stolu koji će tematizirati razne aspekte nastave STEM područja, poput motivacije učenika, koncepte, sadržaje i evaluaciju ispita državne mature, obrazovne ishode i brojne druge. Nastavnice će također aktivno sudjelovati u raspravama o sustavu učeničkih natjecanja iz predmeta STEM područja te o mogućnostima izvođenja različitih eksperimentalnih radova tijekom nastave. Nadalje, predviđeno je i sudjelovanje profesorica u slovenskoj izvanučioničkoj nastavi te analiza i usporedba s načinom provođenja iste u hrvatskom kontekstu.

Sve predviđene aktivnosti doprinijet će daljnjem usavršavanju naših profesorica i implementaciji stečenih znanja i vještina u nastavu STEM područja u I. gimnaziji. Želimo im puno uspjeha i sretan put!

 

 

Više o programu Erasmus + možete pročitati ovdje