Prva na svoj 162. rođendan

Naša vremešna škola, sa svoje 162 godine dokazuje da nije važno koliko je godina u njenom životu, već koliko je života u njenim godinama.

U školskoj knjižnici otvorena je izložba učeničkih radova, fotografije učenika V. Perića (4.c) i L. Hercigonja (1.a), slike ulja na platnu A. Kuzmić (2.c), crteži i slike K. Dolić (4.f) te crteži učenika 1. razreda na temu “21. stoljeće –  znanost, tehnologija, napredak”.

Nakon otvorenja izložbe slijedila je školska priredba u organizaciji profesora Janjića i Majstorovića gdje su učenici ponovno imali priliku pokazati sve svoje talente.

Atraktivno plivačko natjecanje održano je ponovno u rođendanskom ozračju. 15 ekipa se pojavilo na natjecanju. Lijepo je vidjeti da nam je škola prepuna treniranih plivačica i plivača, ali i onih koji, kao amateri vole taj sport i nastupaju za razred.

Svoju nadmoć u bazenu potvrdila je 1. ekipa 4.d (više od 8 sekundi prednosti od drugoplasirane ekipe!). Vrijedno divljenja. Drugo mjesto osvojila je odlična ekipa 4.e razreda, a treće 2.a (sa svega 3 stotinke prednosti nad četvrtoplasiranima).

Najvrjedniji rezultat ostvario je 4.d razred nastupivši s čak 2 ekipe! Bravo za njih, to mogu samo visokomotivirani i kvalitetni kolektivi.

Navijači su sportskim navijanjem doprinijeli atmosferi, a čitavu manifestaciju vrlo spretno je vodila Martina Hodinj. Glavna sutkinja za zapisničkim stolom bila je Iva Vrdoljak-Colo. Cure su zaslužne što je sve proteklo savršeno.

Nekoliko djevojaka iz 2.e razreda brinulo je da plivači poštuju pravila natjecanja, a naše vrijedne profesorice: Smojver, Bračić, Delić, Kus Petrić i Šebek pokazale su da im nema ravnih kad su brojke i štopanje vremena u pitanju. Kao da čitav život rade taj posao!

Novoizabrana predsjednica ŠSD Prva profesorica Snježana Liber na kraju je svečano podijelila medalje najboljima.

Zahvalimo svima za profesionalni pristup ovom natjecanju. Svi su svoje uloge odradili sjajno i zato je natjecanje prošlo odlično. Naravno, sve u čast našoj Prvoj. Sretan joj rođendan!

 

Meri Matušan, prof.