Svečana dodjela volonterskih knjižica

Na zadnji dan nastavne godine, u petak 21.6.2024. održana se završna priredba s glazbeno – scenskim programom i dodjelom nagrada i zahvala najaktivnijim i najzaslužnijim pojedincima. Već tradicionalno, na priredbi su svečano dodijeljene volonterske knjižice za 15 maturantica koje su bile aktivne članice Volonterskog kluba.

Volonterske knjižice sadrže popis i datume svih volonterskih aktivnosti u kojima se maturantice sudjelovale tijekom školovanja u I. gimnaziji te ovjereni broj volonterskih sati koje su odradile.

Ove školske godine, s 29 volontera/ki, ostvaren je rekordan broj od 30 volonterskih aktivnosti iz područja humanitarnog, ekološkog i sportskog volontiranja. Ostvarena je suradnja s brojnim organizacijama kao npr. Savez izviđača Hrvatske, Hrvatski Crveni križ, Hrvatski Caritas, Caritas zagrebačke nadbiskupije, SKAC Palma, Hrvatski centar za razvoj volonterstva, Volonterski centar Zagreb, Studentski klub za pedijatriju, Hrvatski radio, Udruga Tatavaka i Akorda , mjesni odbor Utrina i dr.

Ove godine ostvareno je rekordnih 800 volonterskih sati.

Između ostalog, provedbom brojnih volonterskih aktivnosti ove godine, I. gimnazija je dobitnica Zelene povelje za suradnju na Međunarodnom ekološkom projektu “CO2MPENSTING BY PLANTING” i akciji pošumljavanja “Šumoborci” te je primljena u Mrežu mirotvornih škola Centar za mir, nenasilje i ljudska prava iz Osijeka.

Po prvi put, u sklopu Nacionalne kampanje “Hrvatska volontira” održan je 1. Festival volonterstva u Prvoj kojim je I. gimnazija preuzela inicijativu i vodstvo u umrežavanju i početku suradnje s volonterskim klubovima ostalih zagrebačkih škola.