Održan panel Centra za zdravlje mladih “Što nam čini usamljenost?”

U sklopu Školskih preventivnih strategija, u srijedu 19. 6. 2024. psiholog i psihologinja Centra za zdravlje mladih Bruno Bencarić, mag. psych. i Katarina Biuk, mag. psych. održali su panel predavanje za učenike/ice na temu “Što nam čini usamljenost?”.

Na panelu su učenici/ice naše škole imali priliku otvoreno razgovarati o emocijama, psihološkim potrebama te važnosti emocionalne pismenosti i razvoja suosjećanja kod mladih. Tema dodatno dobiva na značaju kad se uzme u obzir prekomjerna izloženost mladih ekranima i raznim digitalnim sadržajima. Na panelu je predstavljena i najnovija brošura na temu kako se nositi s osjećajem usamljenosti – crtice studenata psihologije s ciljem pružanja podrške srednjoškolcima u suočavanju s usamljenošću, a predstavili su je student/ica psihologije Val Ivan Klašterka i Ana Marija Nogolica.

Nastavak je ovo uspješne suradnje I. gimnazije s Centrom za zdravlje mladih u cilju brige za dobrobit te zaštitu i unapređenje mentalnog zdravlja učenika/ica naše škole.

E-brošuru “Što nam čini usamljenost?” možete pogledati na poveznici:

https://mentalnozdravlje.zagreb.hr/wp-content/uploads/2024/06/Usamljenost_finalno.pdf

Pojmovnik mentalnog zdravlja “Znate li što je mentalno zdravlje?” Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo možete pogledati na:

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2024/05/Pojmovnik-mentalnog-zdravlja-final.pdf