Održan 3. sastanak Vijeća učenika/ica

U ponedjeljak 13. 5. 2024. ravnateljica Dunja Marušić Brezetić, prof. održala je 3. sastanak Vijeća učenika/ica. Pod točkom osvrta na protekla događanja spomenula je izniman uspjeh našeg tradicionalnog humanitarnog sajma “Kap dobrote” kojim je prikupljen iznos od rekordnih 16.183 eura koji ulaze u školski Fond solidarnosti i Fond izvrsnosti. Istaknula je odlične rezultate naših učenika/ica na državnim natjecanjima u organizaciji AZOO.

U sklopu Erasmus+ projekata, ravnateljica je izvijestila o uspješno realiziranom BEL projektu sa školom iz Slovenske Bistrice te najavila povratni odlazak grupe naših učenika/ica domaćina u Toledo u Španjolsku u okviru projekta Cultural Diversity, Common Wealth te dolazak grupe učenika iz Prve gimnazije u Mariboru u drugoj polovini svibnja.

Spomenula je brojne aktivnosti ostvarene u sklopu Školskih preventivnih i humanitarnih programa s kao što je sudjelovanje u Nacionalnoj kampanji Šumoborci i međunarodnom projektu CO2MPENSATING BY PLANTING i dodjeli Zelene povelje te sudjelovanje Volonterskog kluba I. gimnazije na I. smotri Mirotvornih škola u Osijeku kojim je I. gimnazija postala članica Foruma Mirotvornih škola.

10.5.2024. održana je simulacija ispita državne mature za maturante/ice i uspješno su realizirani izleti i posjete za učenike/ice ostalih razreda.

U najavi događanja, ravnateljica Dunja Marušić Brezetić, prof. najavila je planinarenje na Sljeme za 17.5. 2024, te Norijadu za 24.5.2024. Otvoreni dan škole održava se u subotu 8.6. 2024. Ispiti državne mature počinju 10.6.2024., a završna priredba i nagrađivanje najuspješnijih učenika/ica i nastavnika/Ica za ovu školsku godinu održat će se u petak 21.6. 2024.

Ravnateljica je istaknula da će, po završetku ispita državne mature, po četvrti put za redom, biti objavljen Natječaj Zaklade I. gimnazije Akica za novčanu potporu pri nastavku školovanja u iznosu 3.600 eura i 2400 eura te pozvala naše maturante/ice da se prijave.

Za kraj, ravnateljica je najavila da su u tijeku pripreme za obilježavanje 170 godišnjice naše škole, koje će biti organizirano u srijedu 20. studenoga 2024. u Hrvatskom narodnom kazalištu pod motom “Jubilarno Prva! 170 godina znanja i uspomena”.