Provedba projekta “sveMIR” Centra Krugovi

U školskoj godini 2023./2024. započeta je suradnja s Centrom Krugovi u sklopu provedbe projekta “sveMIR”. Tijekom školske godine proveden je niz radionica s učenicima 1. i 2. razreda na temu prevencije nasilja pod nazivima Ne toleriram nasilje te Povezivalica, a osim toga provedene su i dvije plesno-dramske radionice za učenike 2. razreda.

Na radionici Ne toleriram nasilje učenike se podučavalo prepoznavanju nasilja, kako nenasilno rješavati sukobe te kako preuzeti aktivnu ulogu u samozastupanju.

Radionica Povezivalica usmjerena je na povezivanje članova unutar razrednog odjela te osvještavanje kako je svaki učenik po nečemu drugačiji te se poticalo prihvaćanje osoba koje se doživljavaju drugačijima kao npr. pripadnici neke etničke manjine, vjerske manjine, osobe s invaliditetom i sl.

Kroz plesno dramske radionice učenici su imali priliku iskustveno učiti kako razješavati sukobe kroz glumu, ples i pokrete. Radionice su poticale maštu i kreativnost učenika tako što ih se stavljalo u pozicije određenih vrsta sukoba te im je bio zadatak osmisliti što različitije načine rješavanja tog sukoba.

U novoj školskoj godini 2024./2025. planira se nastavak suradnja s Centrom Krugovi i provedba projekta kroz provedbu novih radionica za učenike i nastavnike škole.