Erasmus+ projekt BEL (Bike, Explore, Learn)

Od 8. do 12. 4. 2024. kod nas je boravila grupa od 15 učenika i dva nastavnika iz Srednje škole Slovenska Bistrica. Bio je to njihov uzvratni posjet kao dio Erasmus projekta BEL.

U tom vrlo intenzivnom tjednu, punom aktivnosti, istraživanja, bicikliranja i boravka na otvorenom naši učenici i njihovi gosti obišli su nekoliko lokacija – svetište u Mariji Bistrici, Muzej Turopolja i pripadajuću multimedijalnu dvoranu u Velikoj Gorici, fascinantnu crkvu Sv. Barbare u Velikoj Mlaki, centar Zagreba i njegove najvažnije kulturne i povijesne lokacije. Sudjelovali su u izradi licitarskog srca, našeg tradicionalnog suvenira (pokazalo se da ima super talenata među njima!).

Naši slovenski prijatelji prisustvovali su i nastavi, a imali su priliku vidjeti kako polaznici povijesne grupe vode po značajnim lokalitetima u centru. Također smo im prezentirali nekoliko naših autorskih projekata karakterističnih samo za našu školu.

Većinu aktivnosti odradili smo biciklima, na čemu i jest glavni naglasak projekta BEL (Bike, Explore, Learn).

Na kraju su sudionici napravili prezentaciju svih aktivnosti ovoga tjedna te im su im, uz glazbene poslastice,  uručeni certifikati.  I na kraju rastanak…uz zagrljaj, sjetu, zajedničku fotku.

Sretan put, dragi prijatelji. Vidimo se!   

Meri Matušan, prof.