Prezentacija Volonterskog kluba Prve za Titušane

U utorak 26.3.2024. volonterke našeg Volonterskog kluba Elena Jukić (3.c), Mia Borovac (4.a) i Nives Mesić (2.c) predstavile su model i program rada Volonterskog kluba I. gimnazije za grupu učenika/ica Gimnazije Tituša Brezovačkog u sklopu njihovog projektnog dana na temu humanitarnog rada.

Školska psihologinja Vlasta Lukačević, koordinatorica Volonterskog kluba pripremila je prezentaciju o aktivnostima Volonterskog kluba kroz 17 godina djelovanja, a volonterke su slikovito opisale dojmove sa sudjelovanja na volonterskim akcijama poput akcije “Zasadi stablo, ne budi panj”, “72 sata bez kompromisa”, studijsko – edukativnog posjeta Osijeku i azilu za napuštene životinje te brojne druge.

Najavile su akcije poput kampanje Šumoborci i akcije pošumljavanja u travnju, akciju bojanja tribina na školskom igralištu u travnju te sudjelovanje na I. smotri Mirotvornih škola u Osijeku u svibnju.

Tom prilikom, učenici/ice Gimnazije Tituš izrazili su interes i spremnost da nam se pridruže u nekim od školskih volonterskih akcija.