1. AKTIVNOST – Instagram natjecanje #copycat

Dragi učenici,

fašnik, maškare ili poklade jedna su od tradicionalnih nacionalnih proslava. U Hrvatskoj dugo postoje tradicionalni pokladni običaji i karnevali koji su toliko specifični da su neki od njih dobili status zaštićene UNESCO-ove nematerijalne baštine. Maškare su prilika da budete netko drugi makar na jedan dan. Budite #copycat.

Osim što će se u Prvoj ove godine tradicionalno održati maškare uz razredne maske, ove godine postoji i nešto NOVO što vam svima s veseljem želimo predstaviti. Radi se o natjecanju #copycat.

Zadatak je sljedeći: kopiraj osobu, bića, stvari, scene iz filma, nekoga ili nešto iz glazbenog ili kulturno-umjetničkog svijeta… odluka je na tebi (ili vama, pošto također pozdravljamo i grupne maske). Kad se maskiraš (ili maskirate) u kolaž s dvije fotografije, priložite svoju fotografiju i originalnu fotografiju onoga što ili koga imitirate. Primjer fotografije kakvu tražimo:

Te fotografije pošaljite na sljedeću e-mail adresu: pedagoginjaprve2@gmail.com do 7. veljače.

Sve fotografije koje dobijemo objavit ćemo na službenom školskom Instagramu.

Pobjednik će biti ona maska koja do 12. veljače u 12 sati skupi najviše lajkova. Najbolja Instagram #copycat maska osvaja nagradu, a proglašenje pobjednika bit će 13. veljače na velikom odmoru.

Budi najbolji #copycat!