Rezultati projekta Biciklom u školu

Ovo je bila osma godina u kojoj smo proveli projekt Biciklom u školu. Realizirali smo ga kroz jesenski i proljetni dio bilježenja dolazaka biciklom u školu. U zimskom periodu „mirovanja“ proveli smo nagradni kviz Znaš BUŠ? u kojem smo provjerili znanje učenika o bicikliranju i podijelili brojne nagrade vezane uz sigurnost vožnje bicikla. U veljači smo imali Dan zimskog bicikliranja u školu čime smo se pridružili međunarodnom obilježavanju zimskog bicikliranja na posao. Svi koji su se odvažili doći na dva kotača toga hladnog dana dobili su svoj zdravi doručak.

Uz 62 sudionika ovogodišnjeg BUŠa i prijeđenih ukupno 9306 km imamo pobjednika. To je Ivan Tačković, koji je napravio pravi podvig došavši u školu 30 puta biciklom, a pri tome je dnevno prevaljivao gotovo 50 km! I s prijeđenih 1470 km postavio apsolutni rekord projekta!  

Spomenimo da je naša škola certificirani Prijatelj bicikliranja (međunarodni certifikat) na što smo osobito ponosni, a BUŠ je projekt koji je poznat izvan granica škole pa čak i Zagreba.

Meri Matušan, prof. izvrsni savjetnik