Preventivna radionica “Kako se zauzeti za sebe?”

U okviru Školskih preventivnih strategija, u suradnji s Udrugom studenata psihologije Filozofskog fakulteta u Zagrebu STUP,  u srijedu 29. 3. 2023. za učenike/ice trećih razreda izborne nastave iz psihologije kod prof. Susanne Homan,  održana je preventivna radionica pod nazivom “Kako se zauzeti za sebe?”.

Bila je to prilika da naši učenici/ice, uz pomoć voditelja radionice, studenata 5. godine psihologije Dominika Jelića i Lade Šteher, na nizu primjera, uvježbavaju korisne komunikacijske vještine poput asertivnosti, kojima uče kako da se istovremeno zauzimaju za svoje potrebe i želje , a da pri tome vode računa i njeguju odnos s osobama s kojima su u komunikaciji.

Zadnji dio radionice, dotakao  se Školskog programa profesionalnog informiranja i usmjeravanja, time da su ga naši  učenici/ice iskoristili za pitanja studentima vezana uz sam studij psihologije, kriterije upisa, nastavni program, studenski život i slično.

Školska psihologinja Vlasta Lukačević, prof.

           

Sl.1.-3. Preventivna radionica Udruge studenata psihologije Filozofskog fakulteta za učenike/ice izborne nastave iz psihologije “Kako se zauzeti za sebe?”