Posljednji retrogradni Merkur 2022.

Posljednjih par dana mogli smo primijetiti veću sklonost razdražljivosti, neizbježnim raspravama, nesporazumima. Ta intenzivna i nagla energetska promjena najavljuje nadolazeći, svima poznat astrološki događaj, retrogradni Merkur (28.12.2022. – 18.1.2023.).

U tijeku je paralelno i retrogradni Mars u Blizancima, stoga komunikacija tijekom ovog razdoblja neće biti na zavidnom nivou.

Retrogradni Merkur odvijat će se u znaku Jarca, znaku racionalnog razmišljanja, financija, uspjeha, odlučnosti.

Svaka veza koja je krhka ili nestabilna, puna tenzija, u ovom bi se razdoblju mogla okončati, stoga je nužno dati prostora drugoj strani ako želimo održati odnos.

Nije idealno vrijeme za donošenje nekih presudnih odluka, prvenstveno poslovnih i financijskih, no zato je najpogodnije vrijeme za razmatranje opcija, postavljanje prioriteta i ciljeva.

Pri završetku retrogradnog Merkura imat ćemo uvid u stvarnost svoga života, bit ćemo prisiljeni suočiti se i razriješiti probleme ključne za daljni razvoj naše ličnosti. Važno je slušati svoju intuiciju te prihvatiti nužne promjene, bilo da je to promjena radnog mjesta, prekid prijateljstva ili veze, izlazak iz emocionalno nepogodne situacije.

Jedno vjerojatno svima poznato nepisano pravilo je da se ne odlučujemo na drastične promjene fizičkog izgleda tijekom retrogradnog Merkura, no razlog za to nisu mogući razočaravajući rezultati, već jednostavno nagle promjene na koje ni sami nismo spremni.

Iako stereotipično obilježen negativnom energijom, retrogradni Merkur potiče nas na razumijevanje vlastitih osjećaja, obraćanje pažnje na za nas bitne stvari te učenje iz već napravljenih pogrešaka tijekom godine.

 

Dalal Zelenika, 3.c