I. gimnazija osvojila prvi Volonterski Oskar za školsko volontiranje u 2022.!

Na Međunarodni dan volontiranja 5.12.2022., u organizaciji Volonterskog centra Zagreb, održana je svečana dodjela nagrade Volonterski Oskar 2022.
Nagrada Volonterski Oskar dodjeljuje se pojedincima kao posebno priznanje za volonterski doprinos već 14 godina, ali prvi put ove godine uvedene su kao posebne kategorije nagrada Volonterski Oskar za škole/fakultete i Volonterski Oskar za korporativno volontiranje.
U konkurenciji osnovnih i srednjih škola, te fakulteta na području Grada Zagreba,   školski Volonterski Oskar osvojio je Volonterski klub I. gimnazije!
Volonterski klub I. gimnazije osnovan je 2007. i u 15 godina, postao je  glavni nositelj volonterskih aktivnosti i prepoznatljivi znak I. gimnazije. Tako je tijekom 2022.  Volonterski klub proveo više od 15 volonterskih aktivnosti humanitarnog, ekološkog i sportskog karaktera.
Trenutno se u školi održavaju dvije humanitarne akcije Adventski kalendar soliDARnosti  za potrebite građane i raseljene obitelji iz Ukrajine te humanitarna akcija darivanja slatkiša za djecu Caritasa “Budi cool, podijeli slatkiš svoj”. Pridružite se, podržite naše akcije!
Čestitke našim volonterkama i volonterima, čestitke svima!

                 

Sl. Volonterski klub I. gimnazije osvojio prvi Volonterski Oskar za školsko volontiranje