BEHIND THE SCENES

U utorak, 8. studenog na nastavi Glazbene umjetnosti u 1. e razredu prisustvovali su gosti predavači: dr. sc. Art Berislav Šipuš, profesor na Muzičkoj akademiji, umjetnički voditelj i dirigent Ansambla Cantus, violinistica Eva Mach te Srđana Vrsalović, muzikologinja i voditeljica projekta Behind the scenes kojeg provodi Hrvatsko društvo skladatelja u suradnji s našom i još nekoliko zagrebačkih gimnazija.

Tema sata bila je kako slušati suvremenu glazbu na primjerima skladbi s koncerta Cantus Ansambla. Sve što su naučili na satu naši će učinici moći čuti uživo na koncertu koji će se održati u ponedjeljak 14.11. u 20 sati u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog.

Cilj projekta je: inovativan i interdisciplinaran pristup glazbenoj edukaciji i promociji hrvatskog glazbenog stvaralaštva, poticaj na sudjelovanje u glazbenoj kulturi i ispunjavanje potreba srednjoškolske publike, razvoj buduće i angažirane glazbene publike, osiguravanje prostora za izvaninstitucionalni odgoj i obrazovanje o suvremenoj (hrvatskoj) glazbi i predstavljanje i popularizacija hrvatske glazbe i glazbenih umjetnika.

Zahvaljujemo Hrvatskom društvu skladatelja na mogućnosti uključenja u ovaj projekt s vrhunskim glazbenicima i na podršci glazbene edukacije koju pružaju mladima koji slušanjem glazbenih djela svjetske i nacionalne baštine u autentičnom okružju razvijaju vlastiti glazbeni identitet i senzibilitet.