Dvije nove stipendistice Zaklade I. gimnazije Akica

U utorak 30. kolovoza 2022. Upravni odbor Zaklade I. gimnazije Akica, temeljem održanog natječaja i uspješnog motivacijskog razgovora, donio je odluku o dodijeli 2. novčane potpore u obrazovne svrhe.

U vrijednosti 18.000 kuna dodjeljuje se novčana potpora za nastavak školovanja maturantici 4.e razreda I . gimnazije Ingi Rušanac i  novčana potpora u vrijednosti 9.000 kuna maturantici 4.d razreda Mariji Ovčar.

I. gimnazija je jedna od rijetkih škola koje imaju svoju zakladu.  Zaklada I. gimnazije Akica za pružanje novčane potpore nastavku školovanja učenika na početku studija, osnovana je 2020. zahvaljujući velikodušnosti i novčanoj donaciji gospođe Ivanke Canki. Više na:https://www.prva.hr/index.php/2020/12/03/zaklada-akica-u-medijima/

Potaknut nesebičnom gestom gđe Ivane Canki,   tijekom šk. godine 2021.-22. novčanu donaciju Zakladi I. gimnazije Akica, donirao je i gosp. Vjekoslav Šubić. Više na: https://www.prva.hr/index.php/2022/05/18/novi-donator-zaklade-i-gimnazije-akica/

Na ovogodišnji natječaj, prijavilo se šest odličnih kandidata/inja, zahvaljujemo na prijavama i svima želimo puno uspjeha u daljnjem obrazovanju.

Stipendistica Inga Rušanac bila je odlična učenica  I. gimnazije i uspješna atletičarka. S ekipom je ove godine osvojila naslov državnih prvakinja iz atletike. Upisala je željeni studij računarstva na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu.

Stipendistica Marija Ovčar je, usprkos zahtjevnim životnim okolnostima, upisala željeni Fakultet kemijskog inžinjerstva i tehnologije u Zagrebu i uspjela zadržati životnu vedrinu.

 

 

Iskrene čestitke Ingi i Mariji, želimo im puno sreće u životu i daljnjem obrazovanju!