I. gimnazija dobila vrijedno Priznanje “Mirotvorna škola 2021.”

U  organizaciji Centra za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek u četvrtak 9. prosinca 2021. u Kulturnom centru u Osijeku održana je svečana dodjela nagrada  i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava “Krunoslav Sukić”  za 2021. godinu.

Tom prigodom,  u ime učenika i učenica te nastavnika i nastavnica I. gimnazije, ravnateljica I. gimnazije Dunja Marušić Brezetić primila je Priznanje “Mirotvorna škola 2021.” kao primjer škole koja u središte  svoj djelovanja stavlja čovjeka  i čovječnost. Njegujući znanje, solidarnost, identitet i odgovornost I. gimnazija aktivno njeguje vrijednosti mirotvornih odnosa, nenasilja i ljudskih prava.

Vrijednost ovog Priznanja tim je veća što je I. gimnaziju ispred Zaklade Solidarna predložio upravo bivši učenik škole Ivan Blažević.

Uz I. gimnaziju kao laureata ovogodišnje nagrade Centra za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek,  neki od dobitnika su Srednja škola  Glina, bivša pučka pravobraniteljica Lora Vidović, književnici Ivana Bodrožić, Elvis Bošnjak i drugi.

Više o  dodjeli ovog vrijednog Priznanja i  ostalim dobitnicima na: https://www.civilnodrustvo.hr/

Za nagradu, grupa učenika:ica i nastavnika:ica I. gimnazije sudjelovat će, zajedno s vršnjacima Srednje škole Glina, na  petodnevnom izletu po Istočnoj Slavoniji  početkom listopada  2022.

                 

I. gimnazija među ovogodišnjim laureatima Nagrada i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava  2021. Centra za mir , nenasilje i ljudska prava Osijek