Nove snage solidarnosti u Volonterskom klubu Prve

Odlaskom grupe prošlogodišnjih volontera maturanata,  Volonterski klub I. gimnazije organizirao je u predvorju škole 4.10. 2021. Info štand za prijem novih članova. Info štand pratila je i kratka prezentacija o radu Volonterskog kluba poslana učenicima svih razreda. Odaziv je bio odličan! Prijavilo se 19 novih članova i Volonterski klub trenutno broji 35 volontera i volonterki.

U četvrtak 7.10. 2021. održan je prvi sastanak Volonterskog kluba i bila je to prilika da se volonteri međusobno upoznaju, razmjene volonterska iskustva i interese. Također, volonteri su upoznati s dosadašnjim postignućima Volonterskog kluba Prve kao dobitnika Državne nagrade za razvoj volonterstva iz 2014. te s planovima za ovu šk. godinu.

Od početka šk. godine, Volonterski klub sudjelovao je u Nacionalnoj kampanji ” Hrvatska volontira 2021″ na recikliranom imanju ZMAG-a te u međunarodnom volonterskom projektu u organizaciji Centra SKAC Palma “Zagrli srcem – 72 sata bez kompromisa”.

U studenom planiramo treću godinu za redom, sudjelovati u velikoj ekološkoj kampanji “Zasadi stablo, ne budi panj 2021!” te brojnim humanitarnim akcijama.

 

          

Sl.1-3 Vježba upoznavanja i planiranje volonterskih aktivnosti na sastanku Volonterskog kluba