Obilježavanje Svjetskog dana prevencije samoubojstava 10.rujna

U okviru Školskih preventivnih strategija, a  povodom Svjetskog dana prevencije samoubojstva, koji se svake godine obilježava 10. rujna, Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba izdala je novi priručnik za stručnjake i roditelje “Suicidalnost u djece i adolescenata”.
Autorice priručnika su doc. prim. dr. sc. Vlatka Boričević Maršanić, specijalist psihijatar, subspecijalistica dječje i adolescentne psihijatrije, ravnateljica Poliklinike prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, psihologinja i psihoterapeutkinja te psihologinja Tea Brezinšćak.  Priručnik nosi glavnu poruku Svjetske zdravstvene organizacije da se, uz stručnu pomoć, samoubojstvo može spriječiti. Dostupan je na poveznici: Suicidalnost-u-djece-i-mladih_10.9.2021.
Također, tijekom tjedna kada se obilježava Svjetski dan prevencije samoubojstva, u I. gimnaziji je  6.9.2021. održano predavanje za članove Nastavničkog vijeća na temu “Zaštita mentalnog zdravlja mladih- izazovi u adolescenciji”. Predavanje je održala mr. Andreja Radić, dipl. soc. radnica ispred Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti HZJZ “Dr. A. Štampar” u okviru provedbe preventivnog programa “Jačanje kompetencija u radu s mladima”.