Rekordna Kap dobrote 2021.

U našoj humanitarnoj akciji Kap dobrote 2021. prikupljeno je nevjerojatnih 81.390 kuna.

Sve ovo ne bi bilo moguće bez naših učenika, roditelja, donatora, nastavnika… Ove godine nismo sakupljali sredstva na naš uobičajen način. Zahvaljujemo svima koji se se uključili kroz donacije, kupnjom majica,  uključivanjem u humanitarnu virtualnu utrku i odbojkaški turnir.

Kupili smo 28 bicikala s dodatnom opremom za učenike iz područnih škola Maja i Viduševac iz okolice Gline.

Hvala još jednom svima koji su se uključili u akciju i na bilo koji način pridonijeli sretnijem djetinjstvu učenika iz Gline.

https://fb.watch/5VEq9F_68O/

Riječi organizatorice humanitarne akcije Kap dobrote:

Još jedna naša Kap dobrote je iza nas. I nakon 27 godina ove akcije uspjeli smo biti još bolji, uspjeli smo nadmašiti sve dosad.

U ovim vremenima „novog normalnog“ nije bilo jednostavno. Ali za nas nema izazova kojima ne možemo odgovoriti. Iskoristili smo prednosti virtualne komunikacije, prilagodili se epidemiološkim uvjetima. A sve uz silne emocije jer smo našu humanitarnu akciju usmjerili djeci iz potresom pogođenih područja.

Prikupljenim sredstvima nabavili smo bicikle, kacige i reflektirajuće prsluke za učenike područnih škola Maja i Viduševac iz okolice Gline. Našlo se tu još i poklona i toplih riječi koje su naši učenici uputili mališanima.

Čitavih mjesec dana trajao je naš projekt unutar kojeg smo imali sportske aktivnosti za koje su učenici sakupljali simbolične kotizacije. Odigrali smo odbojkaški turnir na kojem je sudjelovalo čak 57 ekipa! Posebnost turnira je ta što je odigran na igralištu. Također smo trčali utrku koju je većina sudionika odradila virtualno (i zabilježili putem aplikacije), a nekolicina i kroz nastavu tjelesne i zdravstvene kulture (maturanti).

Akciju je pratio i prigodni outfit. Prodavali smo majice s logom humanitarne akcije, ali i majice te hoodice s logom škole.

Brojni su donatori koji su prepoznali našu ideju te su nam pomogli u ostvarivanju cilja. Uključili su se i roditelji učenika, a i naši bivši učenici.

Čitavi akciju koordinirali su učenici poduzetnici kojima je ovo bio glavni projekt na kojem su pokazali svoje poduzetničke vještine. I odradili su to i više nego odlično!

Svima veliko, veliko hvala. Radost koja je nastala među mališanima kada su preuzeli svoje poklone je teško opisati.

Punog srca i s ponosom možemo završiti ovu školsku godinu.

Meri Matušan, prof.