Festival srednjoškolskog frankofonog kazališta u Zagrebu

U subotu, 8. svibnja, sudjelovali smo na prvom izdanju Festivala srednjoškolskog frankofonog kazališta u Zagrebu. Riječ je o projektu međugradske i međunarodne suradnje srednjih škola kao mjesta susreta učenika srednjih škola koji uče francuski jezik.  Predstave prvog izdanja zagrebačkog Festivala srednjoškolskog frankofonog kazališta prikazane su na Facebook-live dok se  u prostoru akademske Scene F22 u Frankopanskoj 22 snimala sama ceremonija.

 

Na Festivalu su sudjelovali gimnazijalci iz Rumunjske, Italije, Crne Gore i Hrvatske, a u žiriju su bili  profesionalci iz područja kulture, obrazovanja i diplomacije (ataše za obrazovnu i jezičnu suradnju u Francuskom veleposlanstvu i u Francuskom institutu u Hrvatskoj Hugues Denisot, kazališna redateljica, spisateljica i redovita profesorica na Odsjeku produkcije na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu Snježana Banović, kazališni redatelj i snimatelj Kyril Rubinstein, umjetnička i kazališna pedagoginja Grozdana Lajić Horvat i kazališni redatelj Hrvoje Korbar).

I taj žiri dodijelio je našoj ekipi iz 3.c nagradu za najbolji scenarij.  A što smo izveli? Snjeguljicu i tri patuljka. Modernu verziju. Scenarij je napisala Rebecca Frangen. Cijelu priču režirao je Luka Dalbello. A ideje su davali članovi skupine.

Bravo Ana, Klara, Maria, Dea, Eila, Rebecca i Luka!

Tatjana Banožić, prof.