“Stem na treću” se nastavlja!

Erasmus+ KA229 –  STEM3 (2019.-2021.)

 

1.    ZOOM sastanak koordinatora projekta „ STEM na treću“

Održan je na daljinu 30. 9. 2020. u 12:00 sati.

Sastanku su prisustvovali članovi projektnih skupina iz Čeških Budejovica (Danuša Lhotkova, Lucie Starčevska, Nina Kernerova, Kveta Tumova i novi kolega Pavel Soukup), Maribora (Zdravka Hajdinjak, Andreja Alatić i Darko Briški) i Zagreba (Maja Radić Mehmedbašić i Snježana Liber).

 

Tema sastanka:

  1. Nastavak projekta „Stem na treću“
  1. Aktivnosti u svakoj školi u predstojećem periodu
  2. eTwinning
  3. Diseminacija

Sredinom ožujka učenici Prve planirali su posjet i aktivnosti u mariborskoj I. gimnaziji zajedno sa kolegama iz Čeških Budejovica. Zbog COVID-19 put je odgođen, a također i sve aktivnosti vezane za projekt su stavljene na čekanje. Nakon vrlo neizvjesnog kraja školske godine, rada na daljinu, aktivnosti vezane uz projekt STEM na treću također su se odvijale u virtualnom svijetu putem platforme Loomen.

Nova školska godina donosi nove izazove i ponovno pokretanje projekta koji je dobio zeleno svjetlo da se sve aktivnosti pomaknu do 31. 8. 2022. godine. Planirane aktivnosti u listopadu i posjet mariborske I. gimnazije i Češko Angličke gimnazije iz Čeških Budejovica prolongiran je u vrijeme kada će epidemiološka situacija to dozvoljavati.

Ove školske godine projekt nastavljamo s aktivnostima koje možemo izvesti u okviru epidemiološke situacije izazvane bolesti Covid-19.

Nastavljamo prikupljati i ispitivati uzorke, imajući na umu sve epidemiološke mjere,  da na teren izlaze samo učenici istog razreda.

Nastavljamo objavljivati svoje rezultate na eTwinningu, u školi, na webu i u široj zajednici. Prikupljene rezultate uspoređivati ćemo na tromjesečnoj razini s kolegama iz drugih država.

Nadamo se da će se stanje normalizirati, pronaći cjepivo za COVID-19 te da ćemo svoju suradnju nastaviti u planiranim aktivnostima a ne virtualnom svijetu. Sastanak je uspješno završen, te dogovoren sljedeći termin sastanka u listopadu.