Pohvalnica Prometne učilice za sudjelovanje i osvojeno 5. mjesto u 2. državnom Natjecanju srednjoškolaca u poznavanju prometnih propisa!

Početkom studenoga 2019. godine u školi su se provodile radionice u sklopu projekta „Prometna Učilica za srednjoškolce“ u organizaciji Prometne učilice (izdavač Moj telekom) i Ministarstva unutarnjih poslova.

Glavni ciljevi projekta su kontinuirana edukacija srednjoškolaca u svrhu stjecanja odgovarajućeg prometnog znanja i prometne kulture te prihvaćanja temeljnih načela pravilnog ponašanja u prometu, utjecaj na savjesno i odgovorno ponašanje mladih u prometu, povećanje sigurnosti prometa kod ove skupine sudionika u prometu te smanjenje broja stradalih u prometu.

Na radionici se održalo predavanje o važnosti prometne kulture te poznavanja i pridržavanja prometnih propisa za sigurnost te su učenici upoznati s organizacijom 2. državnog Natjecanja srednjoškolaca u poznavanju prometnih pravila. Učenici naše škole su se također uključili i osvojili su izvrsno 5. mjesto te smo najbolja srednja škola u Gradu Zagrebu prema rezultatima natjecanja.

Čestitamo svim učenicima koji su se uključili u natjecanje i time pokazali izvrsno znanje u poznavanju prometnih propisa čime su doprinijeli podizanju razine prometne kulture srednjoškolaca radi bolje sigurnosti u cestovnom prometu i smanjenja broja stradalih u prometu.