Tjedan psihologije u I.gimnaziji obilježen brojnim događanjima

U okviru Školskog programa profesionalnog informiranja i usmjeravanja, u razdoblju od 17.- 24.veljače 2020. u I. gimnaziji obilježen je Tjedan psihologije brojnim zanimljivim događanjima.

Prezentaciju o studiju psihologije održali su  17.12.2020. naši bivši učenici Karlo Sokol, student 1. godine studija psihologije na Filozofskom fakultetu, Petra Ružić, studentica 1. godine studija psihologije na Hrvatskom studijima  i Iva Gašparić, studentica 2. godine studije psihologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

U utorak 18.2.2020. bivša učenica I. gimnazije, uspješna mlada psihologinja i primatologinja, održala je zanimljivu prezentaciju za zainteresirane učenike i profesore škole pod nazivom “Od Prve do Oxforda i Madagaskara”.

U suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo, u srijedu 19.2.2020. održano je stručno predavanje dr .med. J. Hubler, spec.psihijatrije iz Psihijatrijske bolnice Sv. Ivan  ” u okviru projekta “Edukacija o štetnoj uporabi i ovisnosti o psihoaktivnim tvarima” za članove Nastavničkog vijeća.

U četvrtak 20.2. 2020. učenik I. gimnazije Juraj Pavlović, stipendist Foruma za slobodu odgoja na razmjeni u Loughborough Grammar School u Velikoj Britaniji, održao je prezentaciju za učenike i nastavnike o iskustvu školovanja u Velikoj Britaniji “Prva u dijaspori”.

Školska psihologinja Vlasta Lukačević, prof. održala je u četvrtak 20.2.0202. prvu radionicu iz ciklusa edukacije za roditelje učenika prvih razreda “Podržavajuće roditeljstvo – Kako uspješnije komunicirati s mladima?” 

Također, I. gimnazije uključila se  nacionalnu inicijativu Tjedana psihologije Hrvatske psihološke komore i Hrvatskog psihološkog društva time što je školska psihologinja Vlasta Lukačević, prof. provodila istraživanje  o mjerenju raspoloženja kod učenika i nastavnika škole “Dobar dan, kako ste?”.

U petak 21.2.2020. učenici izborne nastave iz Psihologije pod vodstvom prof. s. Homan sudjelovali su na radionici “Ja iza ekrana” u Poliklinici za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, a u ponedjeljak  24.2.2020. zainteresirani su učenici posjetili manifestaciju Hrvatskog katoličkog sveučilišta “Noć psihologije”.

 

 Učenik Juraj Pavlović o iskustvu školovanja u Velikoj Britaniji

 

 Stručno predavanje  dr. Hubler o prevenciji ovisnosti

 

 Radionica za roditelje učenika I. gimnazije “Podržavajuće roditeljstvo”