ODRŽAN PROJEKTNI DAN U PRVOJ

U subotu 9.11. 2019.  u I. gimnaziji je održan još jedan Projektni dan Međusobnom suradnjom nastavnika različitih predmetnih područja, osmislili smo i našim gimnazijalcima ponudili na izbor  17 zanimljivih projektnih aktivnosti na temu “ZDRAVLJE”. Tako su učenici na radionici “Ljepota je u mirisima” izrađivali melem za usne koristeći eterična ulja, a na radionici “Higijena je pola zdravlja” izrađivali  su sapune  i mirisne kugle za kupanje. Na radionici “Citius, altius, fortius” učenici su istraživali  kako prirodno – geografski čimbenici utječu na tjelesnu formu te posjetili Sportsko dijagnostički centar na Kineziološkom fakultetu,  a na radionici “Tko želi biti superjunak?” uz gosta prof. Trkulja učenici su se upoznali  s tehnikom  stop-animacije te imali zadatak osmisliti i izraditi kratki animirani film ili strip. Antistresnim programima su se bavile radionice pod nazivom “Bez stresa molim!”, Meditation- Healthy Mind – Healthy Body”, radionica “Mindfulness za gimnazijalce- što je to?” i “Biblioterapija – knjiga kao lijek”.  Raznolikost ponude vidi se već i u naslovima ostalih projektnih aktivnosti i radionica: Računamo na zdravlje, Fizika u medicini, Reduce and Reuse – Put do zdravijeg okoliša, Španjolska gripa u Zagrebu,  Veliki liječnici, Zdravlje Grada Zagreba u brojkama, Poremećaji prehrane, Košarkaški hakl ili sociologija sporta te Društveno poduzetništvo i stilovi prehrane.

Na kraju Projektnog dana, prema zadovoljnim izrazima lica i povratnim informacijama naših učenika i profesora, niz međupredmetnih tema i očekivanja, i ovaj put, i ovom prilikom je ostvareno: Prva – prava Škola za život!

                                                                                        

projektna aktivnost “Citius, altius, fortius”                                       radionica “Mindfulness za gimnazijalce – što je to?”

 

radionica “Bez stresa, molim!”