Projekt „Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama“

U našoj školi uspješno je završen prvi ciklus aktivnosti u sklopu projekta „Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama“. U aktivnosti su bili uključeni polaznici faklultativnih nastava Financijska pismenost i Poduzetništvo za gimnazijalce.

Projekt se provodi u četiri osnovne i četiri srednje škole u Zagrebu, Šibeniku, Sisku i Vukovaru i sufinancira ga Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Partneri i suradnici na projektu su: PRONI Centar za socijalno podučavanje, Osijek, Osnovna škola Mitnica, Vukovar, Ekonomska škola, Vukovar, Srednja škola Viktorovac, Sisak, Gimnazija Antuna Vrančića, Šibenik, Osnovna škola Jurja Šižgorića, Šibenik, Osnovna škola Antuna Gustava Matoša, Zagreb, Prva gimnazija, Zagreb, Osnovna škola Galdovo, Sisak.

Učenici aktivno razvijaju svoje poduzetničke potencijale i promišljaju o društveno odgovornom ponašanju u lokalnoj zajednici.

Tijekom drugog polugodišta školske godine 2018./2019. učenici su kroz niz aktivnosti poput: „Moja odgovornost za moju bolju budućnost“, „Inovativnost kroz očuvanje zajednice u kojoj živimo“, „Donesimo odluke za bolju zajednicu“ i “Našom inicijativnom možemo pokrenuti promjene u zajednici“, razvijali svoje poduzetničke potencijale sudjelujući u projektu „Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama“.

 

Meri Matušan