Prvi nastup naših badmintonašica na Državnom

Krajem veljače naša ženska badminton reprezentacija (Antea Rendulić, Iva Sulić, Nina Šoštarić, Marija Ostojić i Maša Maletić) osvojila je srebro na prvenstvu Zagreba čime je ekipa izborila pravo nastupa na Državnom prvenstvu. Stoga su Antea, Iva, Marija i Maša od 6. – 8. 3. 2019. provele u Zadru braneći boje Prve.

Kroz prvi krug natjecanja naše cure su prošle s lakoćom i zabilježile pobjede bez ijednog izgubljenog gema (protiv prvaka iz Pule i Našica).

Drugi krug (1/4 finala) nas je vodio na prvakinje grada Zagreba. Tituš Brezovački je bio nepremostiva prepreka za nas, barem ove godine. Ostaje gorčina zbog sustava natjecanja u kojem je unaprijed određeno da predstavnici iste županije ne mogu ući u borbu za medalje. Da je drugačije, uvjereni smo da bi naše cure osvojile jedno od odličja.

Svejedno možemo biti beskrajno ponosni na ono što su cure prikazale, i na terenu i izvan njega. Užitak je bio nastupiti u legendarnom zadarskom kompleksu Višnjik u kojem odrastaju brojni mladi sportaši. Za tu prigodu uspjeli smo ući u glavnu košarkašku dvoranu i uslikati se za vječnu uspomenu.

   Meri Matušan