Obilježavanje Dana ružičastih majica – 27.2.2019.

 

Tradicionalno, zadnje srijede u veljači u školi je obilježen Dan ružičastih majica. 27. veljače škola je bila u ružičastim tonovima, a za vrijeme velikog odmora organiziran je nastup učenika. Učenice Andreja Jurasović (4.c ) i  Dora Hasanec (3.e) progovorile su o samom vršnjačkom nasilju iz uloge učenika te su pozvale sve da ne toleriraju nasilje i prijave ga. Obilježavanje su uljepšali učenici 3.d razreda, Laura Mikulčić i Luka Marković, izvedbom Gibbonijeve pjesme “Nisi više moja bol” u pratnji na klaviru profesora glazbene umjetnosti Marka Majstrovića. Obilježavanje Dana ružičastih majica završilo je posjetom nekoliko učenika u pratnji socijalne pedagoginje Centru “Luka Ritz”. Tijekom boravka u Centru učenici su se imali priliku upoznati s prostorom i zaposlenicima koji su im predstavili stručni rad Centra, korisnicima usluga Centra i volonterima. Zaposlenici Centra detaljno su im objasnili koje se to aktivnosti provode u Centru a koje imaju za cilj doprinijeti prevenciji vršnjačkog nasilja.

plakat koje su osmislile i izradile učenice Tea Pintar (4.a) i Zrinka Rođanec (4.e)
Učenice Dora Hasanec (3.e) i Andreja Jurasović (4.c)
Učenici 3.d, Luka Marković i Laura Mikulčić

 

 

Video najava Dana ružičastih majica – izvedba učenica i članica Dramske skupine (Andreja Jurasović, 4.d, Dora Hasanec, 3.e i Bugarinovski Korana, 2.f)

https://www.youtube.com/watch?v=i6w6oBA2Om8

 

Video – snimljeno događanja za vrijeme velikog odmora – montaža učenika i članova Medijske grupe

https://www.facebook.com/1523741427868091/videos/333649637254256/

 

Zahvala svim učenicima koji su aktivno sudjelovali u obilježavanju Dana ružičastih majica kao i kolegi Marku Majstoroviću, a i svim učenicima i zaposlenicima I. gimnazije koji su podržali obilježavanje nošenjem različitih odjevnih predmeta u ružičastim tonovima!

 

Željka Gregorin, socijalna pedagoginja