Uspješno provedena humanitarno-volonterska akcija za Autonomnu žensku kuću Zagreb

U razdoblju od 7. – 12. 2. 2018. u  I. gimnaziji provedena je humanitarno-volonterska akcija za korisnike Skloništa za žene Autonomne ženske kuće Zagreb.  Akciju su inicirali i proveli članovi Volonterskog kluba I. gimnazije u suradnji s učenicima i nastavnicima I. gimnazije te volonterskim klubovima drugih zagrebačkih srednjih škola.

Glavni događaj ove akcije; humanitarni „Fašnik – party“  koji  je održan u petak, 9. 2. 2018. bio je iznimno uspješan. Osim što su pokazali svoju humanu stranu, naši učenici izvrsno su se zabavili, a neki od njih osvojili su i prigodne nagrade. Akcija je završila uoči poklada prikupljanjem donacija u predvorju škole. Našu akciju podržali su i sestrinski volonterski klubovi prikupljanjem donacija za ulaznice za „Fašnik-party“ u matičnim školama i/ili dolaskom na samu zabavu. Ukupno je prikupljeno 1. 815 kn donacija.

Zahvaljujemo svim uključenim volonterima, učenicima i nastavnicima  I. gimnazije, članovima novoosnovanog  Volonterskog kluba Gimnazije i ekonomske škole Benedikta Kotruljevića, članovima Volonterskog kluba Škole za medicinske sestre Vrapče te članovima Volonterskog kluba IX. gimnazije.