Projekt Ponos domovine

Udruga Ponos domovine ove školske godine posljednji puta provodi istoimeni projekt namijenjen učenicima srednjih škola. Kao i proteklih godina pokrovitelj je predsjednice Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, a radi se o provjeri znanja učenika iz Domovinskog rata i odgoja, Hrvatske povijesti, znanosti, sporta, kulture, religije i ostalih pozitivnih društvenih vrijednosti. Natjecanje započinje putem interneta u četvrtak, 01. ožujka i dovoljno je samo u naznačeno vrijeme riješiti eliminacijski test uz prethodno upisivanje AAI@Edu identiteta dobivenog od CARNeta.

Najbolji učenici stječu pravo formiranja tročlanih ekipa koje se potom natječu u poluzavršnicama, a uz znanje natjecatelji će se okušati i u sportskim natjecanjima i vještinama. Poluzavršnice su predviđene u II gimnaziji Varaždin, Srednjoj školi Delnice, Tehničkoj školi Nikola Tesla Vukovar, Gimnaziji Sesvete i Turističko-ugostiteljskoj školi Split. Dvije najuspješnije ekipe sa svakog poluzavršnog natjecanja te dvije iz Bosne i Hercegovine sudjelovat će krajem travnja na trodnevnom završnom natjecanju u Zagrebu. Pobjedničke ekipe i njihove profesore očekuju vrijedne nagrade, medalje i plakete, a pobjednike i laskavi naziv Ponos domovine ’18!

U završnici ekipe uz provjeru teorijskog znanja i tjelesnih sposobnosti izrađuju i projektni zadatak, a nagrade se dodjeljuju na Oltaru domovine. Najuspješniji pojedinac dodatno se nagrađuje ručnim satom koji dodjeljuje pokroviteljica natjecanja. Više o svemu zainteresirani mogu saznati na  web i faceboook stranici natjecanja.