Kap dobrote

Već 23 godine u tjednu prije Uskrsnih blagdana Prva gimnazija organizira humanitarnu akciju „Kap dobrote“.  Sve je počelo davne 1994. jednom skromnom priredbom da bi do današnjih dana akcija prerasla u pravi sajam koji posjećuju stotine uzvanika.

Kroz protekle 23 godine održali smo brojne priredbe, sportske susrete učenika, ali i nastavnika, sajmove s najraznovrsnijom i najotkačenijom ponudom, gostovali su nam i učenici drugih škola, poznati sportaši i osobe iz javnog života.

Kroz sve te godine pomagali smo  brojnim pojedincima i udrugama (Fondu za razminiranje Hrvatske, udrugama Krijesnica, Put u život – Puž, Veliko srce za malo srce, Crveni nosevi – klaunovi doktori, projektu Škole za Afriku, obitelji dječaka Stjepana Klopotana, učeniku Hrvoju Horvatu za kupnju dizala i brojnim drugima).

2014. osnovali smo Fond solidarnosti Prve gimnazije, a od prošle godine i Fond izvrsnosti te sakupljena sredstva usmjeravamo u te fondove i pomažemo učenicima škole kojima je potrebno, ali i financiramo nagrade istaknutim pojedincima.

Lijepo je vidjeti da Kap dobrote živi, čak i raste iz godine u godinu. Možemo reći da je to naš brand, da smo po Kapi dobrote prepoznatljivi.

Ponosni smo na humanost koja vlada u školi.  U tom simpatičnom „šušuru“ zajedno pokušavamo učiniti svijet barem malo ljepšim, a unoseći radost u život potrebitih sami postajemo bogatiji i bolji.

 

Meri Matušan, prof. savjetnik