Novozagrebačka tribina

U povodu Mjeseca knjige (15. X. – 15. XI.) pod motom “Čitam sto na sat!” učenici Prve gimnazije sudjelovali su na književnoj tribini nakladničke kuće “Znanje“, koja se održala 3. studenoga 2016. godine u 18 sati u Knjižnici Vjekoslava Majera u susjednome Zapruđu. Učenicima 2.a i 2.d razreda bio je to oblik izvanučioničke nastave, za što su oni najpažljiviji i najbrži u publici bili i dodatno nagrađeni poklon-knjigama povijesne tematike.

Već tradicionalna Novozagrebačka tribina tematizirala je “Njemački ženski krimić u utrci sa Skandinavcima” promovirajući tri romana poznate njemačke spisateljice Elisabeth Herrmann pod motom “Tragom hrvatske policijske istražiteljice Sanele Beara“. U programu su dramatizacijom ulomaka iz romana sudjelovali voditelji i glumci naše škole Lana Bogović (4.c), Lena Medar (3.c) i Gabriel Andrej Likić (2.d), a originalni tekst na njemačkome jeziku čitala je Iva Miličević (2.b). Učenike su pripremile njihove mentorice prof. Tatjana Banožić (njemački jezik) i prof. Antonia Sikavica Joler (hrvatski jezik).
Za svoj trud u organizaciji ove manifestacije umjetnosti riječi učenike je trag odveo do zakutaka Knjižnice Vjekoslava Majera gdje su jurišajući “sto na sat” mogli odabrati poklon-knjige po svojim željama. Što se sve zbivalo na književnoj tribini, o čemu je bilo riječi i kakvi su dojmovi pročitajte cjeloviti tekst na sljedećim internetskim portalima: CARNetURBANcult.
A. Sikavica Joler, prof. mentor