Zahvalnica Kluba veterana Domovinskog rata 102 br. HV – Novi Zagreb

Naša škole već tri godine surađuje s klubom veterana Domovinskoga rata 102. brigade Hrvatske vojske. To je naša novozagrebačka brigada koja je tijekom Domovinskoga rata sudjelovala na većini bojišnica i vojnoredarstvenih operacija. Suradnja se temelji na ciljevima upoznavanja mladih generacija s tim činjenicama. Mnogi roditelji naših bivših i sadašnjih učenica i učenika bili su ratnici upravo ove brigade.

Brigada je ove godine, nizom manifestacija, obilježila  svoju 25-u godišnjicu utemeljenja. Kao višegodišnji suradnici u oblicima predavanja o ratnom putu te brigade od strane izravnih sudionika, te sudjelovanjem u terenskoj nastavi kojom obilazimo mjesta ratnoga djelovanja te brigade, bili smo kao škola pozvani na svečanu akademiju koja se održavala u Kulturnom centru Travno 9. rujna 2016. godine. Programu su, uz ranije otvorenu izložbu fotografija , svetu misu te prigodan i vrlo ugodan kulturno-zabavni program bili nazočni brojni uzvanici od ministra branitelja gospodina Medveda pa do predstavnika četiriju novozagrebačkih srednjih škola koje su podržale suradnju u realizaciji njihovih edukativnih programa.
U ime te suradnji na toj akademiji nam je dodijeljena  prigodna plaketa.
Osobno izražavam pohvalu klubu veterana 102. brigade za predan rad na očuvanju vrijednosti Domovinskoga rata te zahvalnost na činjenici da su i nama omogućili partnerstvo u realizaciji tih programa.
Andrija Lovrić, prof.