Noć knjige u I. gimnaziji

Povodom manifestacije Noć knjige 2016., kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava, nakladnička kuća “Znanje” organizirala je nagradni natječaj za učenike “JA SAM PISAC” u svrhu promicanja ljubavi prema knjizi, čitanju i književnom stvaralaštvu s ciljem populariziranja knjige među mladim naraštajima.

22. travnja 2016. održana je manifestacija Noći knjigeZNANJE U PRVOJ GIMNAZIJI” na kojoj su dodijeljene nagrade u programu posvećenome Williamu Shakespeareu i Miguelu de Cervantesu u povodu obilježavanja 400. obljetnice njihove smrti kao i 100. obljetnice prvoga objavljivanja “Priča iz davnine” Ivane Brlić-Mažuranić. Na nagradnom natječaju “Ja sam pisac” sudjelovali su učenici I. gimnazije i II. ekonomske škole iz Zagreba.
Prvoj gimnaziji prvu nagradu osvojila je NENSI KRUPEC (1.d razred) za priču “Hvatač snova“.
Drugo mjesto dijele KARLA PERICA za priču “Plava bilježnica” i PETRA TERZIĆ za priču “Ples na rubu vremena“. Treću nagradu dobio je DRAŽEN BIČANIĆ za priču “Nije bila neka šansa“.
Prvu nagradu iz Druge ekonomske škole osvojio je PATRIK HEREK (1. razred) s duhovitom pričom “Krave“.
U dramskome dijelu matineje Noći knjige posvećene Shakespeareu i Cervantesu sudjelovali su učenici 3.d i 4.d razreda s izborom Shakespeareovih tekstova na engleskom jeziku pod mentorstvom prof. Irene Naglić. Maturanti su kazivali 18. sonet “Shal I compare thee to a summer’s day! i slavni Hamletov monolog te ulomak iz drame “As you like it”, a svojom glumačkom izvedbom Cervantesova Don Quijotea sve je oduševio Filip Sever.
Čestitamo svima nagrađenima!