Zimovanje U Francuskoj

5. 1. 2013. grupa učenika naše škole (i pridruženi članovi) otputovala je na na zimovanje u poznato francusko skijalište Val Thorens. Iako je putovanje trajalo više od 20 sati već pogled na prekrasne staze okupane suncem nagovijestio je da će to biti tjedan za uživanje.

I zaista bio je to tjedan skijanja za pamćenje. Ogroman broj staza, čisti planinski zrak, zajedničko opuštanje u pauzama skijanja, sportske aktivnosti u večernjim satima – sve se izmjenjivalo čitav tjedan.  Na kraju smo održali i natjecanju u slalomu. Ponovno je nadmoćno pobijedila Lucija Belić, dok je drugo mjesto osvojio Gordan Krmek a treće (sa 7 desetinki zaostatka) Ivan Bilić. Spomenimo da su izvrsno odskijale i Josipa Vuletić, Lea Metličić, Petra Hochstadter, Marianne Capar i Adrijana Bolić. Kao jedini border (ujedno i početnik) nastupio je i Filip Hodak koji je također uspješno savladao slalomsku stazu.

Od ostalih aktivnosti spomenimo i da smo vrlo uspješno nastupili smo i na odbojkaškom truniru gdje smo pobijedili sve prijavljene ekipe.
S prekrasnim uspomenama vratili smo se u zagrebačku stvarnost, u uobičajene obaveze koje ćemo sigurno lakše podnijeti nakon nezaboravnog tjedna.

Meri Matušan